Начало / Любопитно / 7 книги за оптимизма

7 книги за оптимизма

Всеки се чувства отчаян понякога. Точно в такива моменти едно подходящо четиво може да ти даде необходимата мотивация да се справяш с трудностите в живота. Сайтът brainpickings.org представя 7 книги, посветени на оптимизма.

1. „Малкият принц” от Антоан дьо Сент-Екзюпери. Едно от най-дълбоките и философски произведения. Чаровният изкази и прекрасните илюстрации могат да вдъхнат сили на всеки. Не случайно книгата е преведена на 180 езика.

2. „Как да бъдем оптимисти“  от Мартин Селигман. Тази творба съдържа някои от най-задълбочените проучвания, показващи как да се борим с песимизма. Подходяща е за всеки – както за някой с тежък проблем от такъв тип, така и за друг, който просто е имал лош ден.

3. „Всичко ще бъде ОК”. За създаването на тази илюстрирана книга са работили някои от най-добрите в тази област. Книжката е джобен формат и съдържа много вдъхновяващи картини. Това, че е толкова простичка, но в същото време съдържателна, я прави толкова значима.

4. „The Optimism Bias” от Тали Шарот. Тази книга е подобна на произведението на Селигман. Учи как да имаш по-селективна памет и как да си представяш бъдещето по по-добър начин.

5. „Турът в бъдещето на оптимиста” от Марк Стивънсън. Авторът пропътува 60 000 мили на 4 континента, разговаряйки с учени, философи, политици и др. Целта му беше да опровергае разпространената теория за упадъка, който ни грози в бъдеще, движено от високите технологии.

6. „Живей сега” от Ерик Смит. Илюстрирана творба с прекрасни картини, стихове и цитати. Смит дава началото на този съвместен проект на художници и поети, когато е диагностициран с 3 различни вида рак.

7. „Дао-то на Пух” от Бенджамин Хоф. Цял свят обича „Мечо Пух” от Алън Милн. Хоф събира всички мъдрости от философската детска творба. Дори най-черногледите ще се усмихнат, ако прочетат тази книга.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223197_b

Отрезвяваща история за България създаде наш хроникьор

И народите имат душа, напомня ни Тони Зарев Неговата „Отрезвяваща история… и други истории” работи …