Начало / Свят / Нийл Геймън подписа договор за 5 нови книги

Нийл Геймън подписа договор за 5 нови книги

Нийл Геймън подписа договор с „ХарпърКолинс” за 5 нови детски книги, съобщи publishersweekly.com. От тях три са романи, две – илюстровани издания.

Илюстрованите творби ще представят нов персонаж, създаден от писателя – малка панда, на име Чу. Първата книга е планирана да излезе на 8 януари 2013 г. От романите, едната книга е озаглавена „За щастие, млякото”. Другата е продължение на публикуваната през 2009 г. „Odd and the Frost Giants”. За третата все още няма информация.

Известният автор работи и върху книга за възрастни, но тя остава, за момента, на заден план. Ето какво написа Геймън в блога си: „В самолет на път за Обединеното кралство завърших нов роман. Все още не знам как ще се казва. Смятам, че е добра книга, или поне реалистична. Дали е добра или не ще решат други. Макар че главният герой е на 7 години, това е книга за възрастни. Или поне аз така смятам. Сега трябва да измисля добро заглавие, да я препрочета и да я направя по-добра, по-ясна, по-страшна – каквото успея”.

Нийл Геймън е известен английски писател, роден през1960 г. Той пише фентъзи. Известни негови книги са „Добри поличби”, „Каролайн”, „Книга за гробището” и др. Тези и други негови творби могат да бъдат намерени в българските книжарници. Двукратен носител е на награди „Хюго” и „Небюла”.

Свързани заглавия
Съвместните проекти на писатели и музиканти
Нийл Геймън към студенти: Работещите на свободна практика са все по-важни
„Дисни” ще филмира „Книга за гробището” на Нийл Геймън
Нийл Геймън ще се появи в „Семейство Симпсън”

Книги от Нийл Геймън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227725_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 февруари – 28 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Законът на невинността от Майкъл Конъли 2. Минута до полунощ от Дейвид …