Начало / Свят / Трилогията „Спящата красавица” на Ан Райс ще бъде преиздадена

Трилогията „Спящата красавица” на Ан Райс ще бъде преиздадена

Трилогията на Ан Райс „Спящата красавица” ще бъде преиздадена, информира „Ню Йорк таймс”. Книгите – „Търсенето на Спящата красавица”, „Наказанието на красавицата” и „Освобождаването на красавицата”, излязоха за първи път през първата половина на 80-те години на миналия век. Авторката тогава се подписа с псевдонима A.N. Roquelaur.

По-късно тази седмица творбите ще бъдат публикувани с нови корици и нов предговор от Райс. Този път тя се подписва с истинското си име. Издателство е „Плум”, част от „Пенгуин САЩ”. Книгите представляват еротична интерпретация на класическата детска приказка. Този път принца събужда спящата красавица с нещо повече от обикновена целувка. Повторното им публикуване е вдъхновено от еротичната трилогия от ЕЛ Джеймс „Fifty Shades”, която е тотален хит на англоезичния пазар.

Когато за първи път излиза, трилогията на Райс е ъндърграунд хит, но не успява да се превърне в бестселър. „През 80-те, когато книгите бяха публикувани, хората не искаха да говорят за тях. Сякаш беше нещо лошо. Гейовете бяха единствените, които говореха за свобода в сексуалните предпочитания. Сега хората са много по-отворени към тази тема”, коментира Райс.

Ан Райс е американска писателка, родена през 1941 г. Тя пише в жанровете фентъзи и ужаси. Вампирите и вещиците често са главни персонажи в нейните книги. Творчеството й е оказало силно влияние върху готическата субкултура. Сред преведените на български нейни романи са класиката „Интервю с вампир”, но също така „Пандора”, трилогията „Вещиците” и др.

Книги от Ан Райс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-03-01_04-39-19_071

Мартенички от книги

Закичваме се с хубави четива – и посрещаме пролетта Насред всичкото изобилие от мартеници решихме …