Начало / България / Маратон по творческо писане за деца в Столичната библиотека

Маратон по творческо писане за деца в Столичната библиотека

Kafene.bg и Столичната библиотека организират маратон по творческо писане за деца, съобщи сайтът й libsofia.bg. Той ще се състои в три поредни съботи в Детския отдел на библиотеката на пл. „Славейков” от 11 до 13 ч.

„Писането е изтощително и сложно изкуство. Нали не си мислите, че великите писатели не се нуждаят от подготовка, преди да започнат своите произведения? Много малко са тези, които пишат на един дъх. За да се научите да пишете добре трябва да поддържате писателската си форма. За да сте по-уверени, когато седнете пред компютъра или пред белия лист ние горещо ви препоръчваме нашата тренировъчна програма за творческо писане. Чрез нея ще научите основните принципи за провокиране на мисълта, ще се запознаете с класически и съвременни литературни шедьоври. Ще се научите и да се самооценявате, както и да утвърдите вашия творчески глас”, гласи поканата на организаторите.

На 14 юли децата ще бъдат обучавани от Марин Бодаков – поет и журналист. На 21 юли – от детската авторка Маги Благоева. На 28 юли – от Жюстин Томс, създателка на az-deteto.bg и kafene.bg.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …