Начало / Свят / Излезе нов роман на Джон Банвил

Излезе нов роман на Джон Банвил

Нов роман на Джон Банвил вече е на книжния пазар във Великобритания, съобщи британският „Телеграф”. Книгата е със заглавие „Древна светлина” и е издадена от „Викинг”. Творбата от 256 страници представя съдбата на актьор в залеза на своята кариера. Изследва въпросите за любовта, загубата, последствията от миналото.

Има ли разлика между спомен и измислица? Този въпрос мъчи Александър Клийв – главният герой, който рови в спомените си. Сеща се за първата си и може би единствена любов. Той е бил на 15, а жената – два пъти по-възрастна и майка на негов добър приятел. Една невъзможна, но и пленяваща ситуация, чийто последствия се оказват унищожителни.

Джон Банвил е ирландски писател, роден през1945 г. Неговата проза се отличава с прецизност и черен хумор, заради което често е сравняван с класика Владимир Набоков. Носител е на много награди, включително „Букър” и „Кафка”. Написал е близо 20 романа, най-известни от които „Мефисто” и „Морето”, които са преведени на български. Понякога пише под псевдонима Бенджамин Блек.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG_6583

Ангел Еленков: Тръгнах от екранизираното към написаното

Малка, но сръчно написана – това е впечатлението от книжката на Ангел Еленков „Мене ме …