Начало / България / Експозиция „Индия: шесто чувство“ в Столична библиотека

Експозиция „Индия: шесто чувство“ в Столична библиотека

В далечна Индия ни пренасят фотографиите на Татяна Първанова, които са подредени в зала „София“ на Столична библиотека, съобщи dnes.bg.Експозицията ще бъде достъпна до 15 юли.

Авторът е специалист по китайски и това е нейният дебют. Експозицията „Индия: шесто чувство“ включва 37 снимки, избрани между 700-800 фотоса, които Татяна е направила през двата месеца и половина, които е прекарала в Индия миналата есен.

„Това е есенцията от усещането ми за страната, която не просто е различна – тя е друга вселена“, коментира авторката.

„В заглавията на отделните снимки, както и на изложбата, не бива да се търси буквалният смисъл – те са по-скоро метафори, символи на личните ми преживявания, емоции, свързани с места и контакта с различни хора. Преобладават портрети и пейзажи“, каза Татяна Първанова. „Индия: шесто чувство“ е част от нейния проект „Светът Индия“, върху който работи в периода октомври-декември 2011 г.

Другите два цикъла в него са „Индия: градовете богове“ и „Индия:съжителство и вечност“. Изложби с тези заглавия ще бъдат показани в разстояние на две години – ако има интерес към първата експозиция, обясни фотографката.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …