Начало / Свят / Най-добрите мемоари от началото на годината

Най-добрите мемоари от началото на годината

Редакцията на британското издание „Телеграф” дава мнението си за най-добрите автобиографични книги на известни личности от началото на годината.

„Ейми, моята дъщеря” от Мич Уайнхаус. И година не е минала от както специфичния глас на певицата Ейми Уайнхаус беше заглушен завинаги. Нейният баща още скърби, но е написал автобиографична книга за нея, която си заслужава да бъде прочетена, дори да не харесвате нейната музика.

„Записите на Били Боб: Пещера пълна с духове” от Били Боб Торнтън и журналиста Кинки Фрийдман. Известният актьор и сценарист описва живота си и пътя си към висините в Холивуд.

„Майкъл Морпурго: War Child to War Horse” от Маги Фъргюсън. Разказан е живота на един от най-популярните  детски писатели, Майкъл Морпурго, в 6 етапа. За всеки етап Морпурго е написал по един кратък разказ, който да допълва текста на Фъргюсън. Той разкрива и семейните си проблеми.

„Моята песен: Мемоари за изкуство, раса и предизвикателство” от Хари Белафонте. Очарователна история за това как Белафонте комбинира ролите на успешен музикант и борец за човешките права.

„Мениджмънтът в 10 думи” от Тери Лийхи, бивш изпълнителен директор на „Теско”. Поредна книга за успех в бизнеса. 10-те думи са истина, лоялност, кураж, ценности, действие, баланс, простота, надеждност, състезание и вяра.

Илюстрация:.telegraph.co.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

224706_b

Да следваш последните птици на света

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Нежен и лиричен разказ за себеотрицанието в името на обещание, …