Начало / България / Литературен конкурс за фейлетон на тема „Игри на късмета”

Литературен конкурс за фейлетон на тема „Игри на късмета”

„Евробет”, в. „Стършел” и ИК „Жанет 45” обявяват национален литературен конкурс за фейлетон на тема „Игри на късмета”. Конкурсът има за цел да стимулира българските автори да премерят сили в един пренебрегван в последните години жанр. Участие могат да вземат всички български граждани, навършили 18 г., които имат интерес към литературата и силно вярват в късмета и чувството си за хумор.

За да участвате в конкурса, е необходимо да се регистрирате на www.igrinakasmeta.bg или да изпратите своя творба в редакцията на
в. „Стършел” на адрес:  София 1000, пл. “Славейков” № 4 или на e-mail адрес starshel@bulmail.net. Фейлетоните трябва да са до 3 000 знака.

Творби за участие ще се приемат от 01.07.2012 г. до 31.12.2012 г., като всички фейлетони, отговарящи на регламента, ще бъдат публикувани в интернет пространството. 30 от най-добрите произведения ще бъдат публикувани на страниците на в. „Стършел”, а след края на конкурса издадени и в специален сборник. Първите три най-добри творби ще бъдат отличени, както следва:
I-ва награда: 1000 лв.
II-ра награда: 700 лв.
III-та награда: 300 лв.

Задължително условие за участие в конкурса е фейлетоните да бъдат придружени със снимка, която да илюстрира най-добре текста. Всеки участник може да участва с до три творби. Не е задължително снимките, които придружават произведенията, да са правени от авторите на текстовете, но фотографът трябва да е дал съгласието си неговата снимка да участва в конкурса.
Фейлетоните ще бъдат оценявани от жури в състав: Олга Тодорова, управител на „Евробет”; София Несторова, поет и редактор; Михаил Вешим, писател и гл. редактор на в. „Стършел”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …