Начало / България / Третият роман на Марина Фиорато излиза на български до дни

Третият роман на Марина Фиорато излиза на български до дни

„Мадоната на бадемите“  от Марина Фиорато – автор на романите „Стъкларят от Мурано“ и „Тайната на Ботичели“, ще излезе отново с печата на издателство „Кръгозор”. Новата книга на английската писателка ще бъде в книжарниците от 2 юли.

В роман „Мадоната на бадемите” Марина Фиорато отново съумява да улови ароматите, страстта и енергията на ренесансова Италия. Невероятно умело преплита суровостта на войните, на религиозните преследвания със страстта към живота и живописта. Всяка страница е пропита с атмосферата на историческия период – пищността на дрехите, величествени нюанси на кадифето и дантелата, луксът по стените, подовете и в дворците.

Марина Фиорато е наполовина венецианка, наполовина англичанка. Родена е в Манчестър и израства в Йоркшир Дейлс. Има диплома по история от Оксфорд Юнивърсити и от университета във Венеция, където изучава пиесите на Шекспир като исторически източник. След това започва да се занимава с рисуване и история на изкуството. Работила е като илюстратор, актриса и филмов критик. Правила е дизайна на турнетата на рок групи като U2 и Rolling Stones. Живее в Северен Лондон със съпруга, сина и дъщеря си.

Първата книга на Марина Фиорато е отхвърлена от всички по-големи британски издателства, докато най-накрая малко независимо издателство решава да рискува. Рискът е оправдан и не след дълго „Стъкларят от Мурано” става хит на британския и американския пазар. С втората и третата си книга („Мадоната на бадемите” и „Тайната на Ботичели”) Фиорато няма подобни проблеми и дори получава аванс от 250 хиляди лири за „Тайната на Ботичели” от британските и германските си издатели, а малко след това правата на „Стъкларят от Мурано” са продадени в Холивуд.
Самата Марина споделя, че все още е в шок от бързото развитие на събитията. „Да си отхвърлян толкова много пъти, да си чувал коментари, че трябва да спреш да пишеш, и след това да постигнеш такъв неочакван успех е просто поразително. Надявам се това да вдъхнови всички автори, че трябва да продължават да пишат.”

„Мадоната на бадемите” повтаря успеха на дебютния й роман, а прочутата британска парфюмерийна фирма Floris пусна на пазара специален парфюм.

О Т З И В И:
„Марина Фиорато – авторът, който съумява да улови ароматите, страстта и енергията на Италия.” Books Quarterly

„В „Мадоната на бадемите” Марина Фиорато ме накара да повярвам на всяка дума, написана от нея.”Books are my life

„Средновековна Италия… в куфара ви.” Italian Magazine

„Пленителна история, кипяща от страсти, изпълнена с мистерия и интриги.” Booktime

Книгите на Марина Фиорато тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_ivo_siromahov2

Иво Сиромахов: Ние, българите, опровергаваме дори дарвиновата теория за еволюцията

Наскоро по книжарниците се появи продължението на книгата „У майкини“ със заглавие „Майкини и другите“ …