Начало / Свят / Книга на Агата Кристи продадена за над 40 000 паунда на търг

Книга на Агата Кристи продадена за над 40 000 паунда на търг

Книга на Агата Кристи беше продадена за над 40 000 паунда на търг, съобщи „Гардиън”. Става въпрос за нулева серия от колекцията разкази „Поаро разследва” от 1924 г. Творбата беше изложена в аукционната къща „Доминик Уинтър” и началната цена стартира между 3 и 5 000 паунда. След дълго наддаване, търговецът на редки книги Кристиян Джонкърс плати 40 630 паунда.

Едно от нещата, които правят книгата уникална, е образът на известния персонаж Еркюл Поаро на корицата. Това е първия път, в който образ на детектива е показан където и да е. Когато е публикувана за първи път, книгата е струвала малко над 7 шилинга. Именно образът на Поаро на обложката е причината цената да е толкова висока.

„Поаро разследва”, преведена и на български, е първата колекция разкази за известния детектив и неговата дясна ръка, капитан Хейстингс, която Кристи публикува. От аукционната къща заявиха, че това е най-високата цена, която е платена за книга на тази авторка. На второ място е дебютната й творба, „Тайнствената афера в Стайлз”, за която са дадени 10 000 паунда.

Книгите на Агата Кристи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …