Начало / България / Роксана Асенова и Албена Костова са победители в конкурса за есе върху селскостопанската политика на ЕС

Роксана Асенова и Албена Костова са победители в конкурса за есе върху селскостопанската политика на ЕС

Роксана Асенова, ученичка от Професионалната гимназия по икономика в гр. Перник и Албена Костова, студентка от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, са големите победители в конкурса на Информационното бюро на ЕП в България „Реформите в Общата селскостопанска политика на ЕС“. Журито с председател европейския депутат Мария Неделчева (ЕНП) избра победителите от над 30 кандидати в състезанието за студенти и ученици.

Роксана Асенова получава като награда посещение на Европейския парламент в Брюксел през ноември, като част от посетителска група на Мария Неделчева. Албена Костова ще има възможност да присъства на пленарна сесия на ЕП в Страсбург през септември по покана на Информационното бюро на ЕП в България.

Журито реши да определи по двама носители на втора награда и в двете категории. Александър Петров от СОУ „Антим 1“ в гр. Златоград и Емилиян Евтимов от СОУ „Христо Ботев“, гр. Тутракан, поделят второто място сред учениците. Марио Божидаров от Професионална гимназия по икономика в гр. Перник е трети.

Петя Капчина от УНСС и Емануила Станева от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ (филиал гр. Варна) поделят второто място при студентите. Трети е Атанас Керезиев от Техническия университет в София.
Подгласниците в двете категории ще получат предметни награди. Наградените есета ще бъдат публикувани на интернет страницата ма Информационното бюро на ЕП в България.

Националният конкурс за есе „Реформите в Общата селскостопанска политика на ЕС“ се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България, с подкрепата на българския депутат в ЕП Мария Неделчева (EНП, ГЕРБ) и на Министерството на земеделието и храните. Конкурсът се проведе в две категории — за ученици и студенти, като участие взеха над 30 ученици и студенти. Те писаха есе по темата за реформите в ОСП, като изложиха своите идеи за личен проект в областта и за това как да се промени селскостопанската политика на ЕС, за да бъде тя по-ефективна.

 

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …