Начало / България / Роксана Асенова и Албена Костова са победители в конкурса за есе върху селскостопанската политика на ЕС

Роксана Асенова и Албена Костова са победители в конкурса за есе върху селскостопанската политика на ЕС

Роксана Асенова, ученичка от Професионалната гимназия по икономика в гр. Перник и Албена Костова, студентка от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, са големите победители в конкурса на Информационното бюро на ЕП в България „Реформите в Общата селскостопанска политика на ЕС“. Журито с председател европейския депутат Мария Неделчева (ЕНП) избра победителите от над 30 кандидати в състезанието за студенти и ученици.

Роксана Асенова получава като награда посещение на Европейския парламент в Брюксел през ноември, като част от посетителска група на Мария Неделчева. Албена Костова ще има възможност да присъства на пленарна сесия на ЕП в Страсбург през септември по покана на Информационното бюро на ЕП в България.

Журито реши да определи по двама носители на втора награда и в двете категории. Александър Петров от СОУ „Антим 1“ в гр. Златоград и Емилиян Евтимов от СОУ „Христо Ботев“, гр. Тутракан, поделят второто място сред учениците. Марио Божидаров от Професионална гимназия по икономика в гр. Перник е трети.

Петя Капчина от УНСС и Емануила Станева от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ (филиал гр. Варна) поделят второто място при студентите. Трети е Атанас Керезиев от Техническия университет в София.
Подгласниците в двете категории ще получат предметни награди. Наградените есета ще бъдат публикувани на интернет страницата ма Информационното бюро на ЕП в България.

Националният конкурс за есе „Реформите в Общата селскостопанска политика на ЕС“ се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България, с подкрепата на българския депутат в ЕП Мария Неделчева (EНП, ГЕРБ) и на Министерството на земеделието и храните. Конкурсът се проведе в две категории — за ученици и студенти, като участие взеха над 30 ученици и студенти. Те писаха есе по темата за реформите в ОСП, като изложиха своите идеи за личен проект в областта и за това как да се промени селскостопанската политика на ЕС, за да бъде тя по-ефективна.

 

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …