Начало / България / „Лято с библиотеката“ започна във Видин

„Лято с библиотеката“ започна във Видин

Стартира  програмата „Лято с библиотеката“, която се организира от общината във Видин и от Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“, съобщиха оттам. Тя е продължение на инициативите „Библиотека на открито“, клуб „Приятели на книгата“, както и на дейността на клуба „Млад краевед – с книга и фотоапарат да опознаем родния ни град“, организирани от библиотеката „Михалаки Георгиев“.

Целта е през ваканцията да се осигурят забавни и пълноценни занимания за малките читатели. Специалисти от библиотеката са подготвили през ваканцията в отдел „Изкуство“ да се прожектират филми, които ще срещнат децата-читатели с любими приказни и анимационни герои. В творческите ателиета ще се състои обучение за правене на прически, за рисуване, ще има тематични витрини, конкурси, състезания и интелектуални игри, които да доразвият въображението си и интереса към книгата.

Видинската библиотека се присъединява и към инициативата „Забавното лятно четене“, организирана от българския детски портал Az-deteto.bg и Столичната библиотека за насърчаване на детското четене. В различните прояви от „Лято с библиотеката“ през тази година ще участват и децата от Дома за медико-социални грижи във Видин и от фондацията „Талантливите деца на Видин“, които посещават библиотеката вече втора година.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …