На фокус
Начало / България / „Лято с библиотеката“ започна във Видин

„Лято с библиотеката“ започна във Видин

Стартира  програмата „Лято с библиотеката“, която се организира от общината във Видин и от Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“, съобщиха оттам. Тя е продължение на инициативите „Библиотека на открито“, клуб „Приятели на книгата“, както и на дейността на клуба „Млад краевед – с книга и фотоапарат да опознаем родния ни град“, организирани от библиотеката „Михалаки Георгиев“.

Целта е през ваканцията да се осигурят забавни и пълноценни занимания за малките читатели. Специалисти от библиотеката са подготвили през ваканцията в отдел „Изкуство“ да се прожектират филми, които ще срещнат децата-читатели с любими приказни и анимационни герои. В творческите ателиета ще се състои обучение за правене на прически, за рисуване, ще има тематични витрини, конкурси, състезания и интелектуални игри, които да доразвият въображението си и интереса към книгата.

Видинската библиотека се присъединява и към инициативата „Забавното лятно четене“, организирана от българския детски портал Az-deteto.bg и Столичната библиотека за насърчаване на детското четене. В различните прояви от „Лято с библиотеката“ през тази година ще участват и децата от Дома за медико-социални грижи във Видин и от фондацията „Талантливите деца на Видин“, които посещават библиотеката вече втора година.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …