Начало / Свят / Учени смятат, че са открили нови текстове от Дикенс

Учени смятат, че са открили нови текстове от Дикенс

Учени смятат, че са открили нови, непознати досега текстове от Чарлс Дикенс, съобщи британският „Индипендънт”. Откритията са част от проекта за дигитализиране на седмичните журнали, в които известният автор е публикувал през ХІХ век. Става въпрос за кратки текстове, които са коментари на социалните теми по онова време.

Ако се докаже, че Дикенс е техен автор, това може да го направи първия блогър. Проектът за дигитализиране на журналите, публикувани и редактирани от Дикенс, се спонсорира от английския университет „Юнивърсити ъф Бирмингам”.

Както е известно, викторианският писател е бил главен редактор на едни от най-авторитетните издания по онова време – „Household Words” и „All The Year Round”. Между 1850 и 1870 г. в тях са публикувани както художествена проза, така и разследваща журналистика, научни и политически материали. Тази дейност на Дикенс често е пренебрегвана за сметка на световноизвестните му романи.

Според екипа, който работи по проекта, в някои коментарни текстове личи стила на Чарлс Дикенс. Дигитализирането на списанията трябва да приключи през февруари 2013 г., когато ще бъдат отбелязани 201 години от рождението на големия автор.

Книги от Дикенс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227575_b

Книги за препрочитане – „Мадам Бовари“

Трагичната съдба на Ема може да се сравни с тази на Анна Каренина Класическата история е …