Начало / България / Изложба на книгоразделители се открива днес в „Хеликон-Витоша”

Изложба на книгоразделители се открива днес в „Хеликон-Витоша”

Уникални книгоразделители и аксесоари за книги с индивидуална художествена стойност ще бъдат изложени в столичната книжарница „Хеликон – Витоша“. Изложбата се открива днес, 24 юни, от 19 ч. Това е шестата поредна експозиция, вдъхновена от писателя Александър Шпатов и художничката Михаела Пъдева (куратор), в която те представят оригинални нестандартни предмети за изтънчени библиофили и въобще за хората, които имат специално отношение към книгата.

„Книгоразделителите, които показваме в тези изложби не са предназначени непременно за практическа употреба – те целят да предизвикат реакция у зрителя със своята необикновеност, да го подбудят към критичност и дори спор с нас и всичко това да доведе до размисли и разговори за книги, литература и изкуство. За тази цел подходящото място според нас е книжарница, не изложбена зала, а в книжарница „Хеликон-Витоша” вече шеста година сме добре приети”, заявиха организаторите.

Автори на експонатите са Велика Прахова, Елена Панайотова, Николай Златанов, Магдалена Николова, Теодора Добрева, Огнян Читаков, Ирина Робева, Дора Терзиева и Михаела Пъдева.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …