Начало / Свят / Писатели канят читатели да илюстрират книгите им

Писатели канят читатели да илюстрират книгите им

Младите писатели обикновено търсят начини да достигнат до по-голям брой читатели и да увеличат аудиторията и феновете си. Сега те имат шанса да привлекат вниманието, като се включат в онлайн конкурс за художници в сайта Doodle.ly, съобщи inews.bg, позовавайки се на GalleyCat.

Това е безплатна платформа и приложение за iPad, което позволява рисуването и споделянето на скици.

Идеята е писателят да покани чрез социалните мрежи свои читатели, които да направят рисунки по книгата. Участниците ще се борят за редица награди, включително безплатни хартиени и електронни книги, тениски, както и шансът да направят дизайна на книгата, от която са били повлияни за картината.

Ако избраната книга е художествен роман, художникът може да си избере да изобрази някой от героите. В случаите с готварски книги, логично картината ще бъде на храна.
При поезията обаче читателят ще интерпретира текста, както сметне за добре, така че резултатите ще бъдат изключително интересни.

Конкурсът може да се окаже добра възможност за популяризиране както на книгата и автора й, така и на някой млад художник или такъв, който прави първи стъпки в илюстрирането на книги.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture4

Светлана Дичева: Ако бях политик, щях да слушам внимателно интервютата с творци

Радиожурналистът предлага сега сборник с разкази Познавате кадифения тембър на Светлана Дичева от програма „Хоризонт“ …