Начало / България / С „Ден нула” Дейвид Балдачи започна нова поредица

С „Ден нула” Дейвид Балдачи започна нова поредица

„Ден нула” на американския писател Дейвид Балдачи, която е начало на нова трилър поредица, е вече в българските книжарници. Романът беше публикувана на 1 ноември миналата година за англоезичния пазар. Това е предпоследната книга на Балдачи. На 17 април тази година излезе и последната му книга „Невинният”.

„Романът ми „Ден нула” е началото на нова поредица, в която главен герой е човек на име Джон Пулър. Бил е рейнджър в армията, сега е детектив, но отново работи с военните. Изпратен е в малко градче в Западна Вирджиния, за да открие защо четири членно семейство е избито. Трябва да работи с местната полиция. Сюжетът започва с нещо на пръв поглед малко – убийство в провинциален град, но се разраства в катастрофа, която засяга цялата страна. „Ден нула” ще ви отведе на места, където никога досега не сте били”, заявява Балдачи пред видеоканала на издателството „Макмилан”.

Дейвид Балдачи е американски автор на бестселъри, роден през 1960 г. Както личи от фамилията му, има италиански корени. Роден и израснал във Вирджиния, той първо става адвокат, а след това писател, подобно на Джон Гришам. Още първата му книга – „Абсолютна власт” (1996 г.), става абсолютен хит. Романът е филмиран от Клинт Истууд, а в лентата участват самият Истууд, Джийн Хекман и Ед Харис. От тогава насам всяка книга на Балдачи жъне успех. Продадени са над 110 милиона копия от негови творби, преведени на 35 езика. Почти всичките му книги са достъпни в родните книжарници.

Романите на Дейвид Балдачи тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …