Начало / България / Дебютните книги на Калин Василев и Калин Петров са вече на книжния пазар

Дебютните книги на Калин Василев и Калин Петров са вече на книжния пазар

Книгите на Калин Василев и Калин Петров – лауреати от конкурса „Хермес”, са вече в книгоразпространителската мрежа. Разказите на Калин Василев, който  спечели в категория „Проза”, са събрани в книгата „Опити за любов и щастие”. „Фантазматофилия” пък е дебютната поетична книга та Калин Петров – победител в категория „Поезия”.

Калин Василев е роден през 1985 г. в Кюстендил. Печели конкурса „Романът на бъдещето“, част от кампанията „Голямото четене“ на БНТ, второ място на конкурса за кратка проза на LiterNet и eRunsMagazine (2008), първо място за кратка проза на списание „Едно“ (2007), награден е и от Travel.bg за пътеписите „Момичето от Оушън“ (2008) и Manhattan, NY (2010). Номиниран е в категория „Проза“ на IV Национален литературен конкурс на издателство „Хермес“ (2010), а през 2012 г., когато е VI Национален литературен конкурс, го печели в същата категория. Получава почетния медал на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за високи резултати в литературата. В продължение на две години работи като репортер и водещ в „Дарик радио“. Негови текстове са включени в „Алманах на българските писатели и творци 2012г.“. Магистър по право.

Калин Петров е роден през 1986 г. във Варна. Завършил е Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ в Сливен. Студент е в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има публикации във вестник „Новият пулс“, списанията „Родна реч“, „Пламък“, „Панорама“, в сайтовете „Кръстопът“, „Public Republic”, „Литературен клуб“ и други. Печелил е редица литературни конкурси. Сред последните са: конкурса за превод от новогръцки език, организиран от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (2008) и Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ (2010).

„Опити за любов и щастие” тук

„Фантазматофилия” тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …