Начало / Свят / Биография на ръгбист стана спортна книга на годината във Великобритания

Биография на ръгбист стана спортна книга на годината във Великобритания

„Ангажиране: Падението и възхода на Мат Хампсън” от Пол Кимидж стана спортна книга на годината във Великобритания, съобщи thebookseller.com. Творбата е биографична, описваща историята на ръгбист, който получава тежка контузия на гърба и остава парализиран. Книгата на Кимидж се състезава с други заглавия, спечелили приз за спортно произведение в различни категории. Победителите в тях бяха обявени през май. „Ангажиране” беше отличена в категорията за биография.

„Това е една забележителна и вдъхновяваща история. Не трябва да се съмнявате дали трябва да я прочетете – естествено, че трябва! Освен това е невероятно добре написана”, коментира председателят на журито Ник Денис.

Авторът Кимидж заяви: „Писането на „Ангажиране” беше едновременно едно от най-трудните и най-лесните неща, които съм правил. Освен това съм много доволен. За мен е чест да получа тази награда сред такава конкуренция, но най-много се радвам, че мога да я споделя с Мат – страхотен приятел и най-смелият и вдъхновяващ човек, който съм срещал”.

Пол Кимидж е ирландски спортен журналист, роден през 1962 г. Той е бивш състезател по колоездене. През 1990 г. публикува книгата „Груба езда”, която получи спортната награда „Уилям Хил”. Книгата се занимава с употребата на допинг в колоезденето. Тя предизвиква много противоречия и дискусии.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …