Начало / Свят / 64% от родителите в Обединеното кралство не четат на бебетата си

64% от родителите в Обединеното кралство не четат на бебетата си

Около 2/3 от родителите в Обединеното кралство не четат на бебетата си. Това показа проучване, проведено от институтите „ICM” и „Фадърхууд”, по инициатива от държавната благотворителна организация „Буктръст”, цитирано от „Гардиън”. Резултатите показват, че 64% от родителите не четат на бебетата си, а 57% нямат нито една книга за малки деца, преди да получат комплект от „Буктръст”.

„Буктръст” дава безплатни книги на около 3 милиона бебета във Великобритания на година. Организацията функционира от 1992 г., като до момента е раздала над 30 милиона издания и прави всичко възможно, за да промотира ползите от четенето за малките деца. За съжаление, компанията се бори за своето оцеляване, като за миналата година бюджета й беше орязан с 50%, а тази – с 20%.

Изпълнителният директор на „Буктръст” – Вив Бърд, нарече резултатите „тревожни”. Той каза още, че „споделянето на книги, приказки, песни и рими с бебетата е жизненоважно за техните начални разбирания за литературата”. Бърд допълни, че пропускането на четенето в ранните години на детето е пропусната възможност за развиването на езикови умения.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …