Начало / Свят / 64% от родителите в Обединеното кралство не четат на бебетата си

64% от родителите в Обединеното кралство не четат на бебетата си

Около 2/3 от родителите в Обединеното кралство не четат на бебетата си. Това показа проучване, проведено от институтите „ICM” и „Фадърхууд”, по инициатива от държавната благотворителна организация „Буктръст”, цитирано от „Гардиън”. Резултатите показват, че 64% от родителите не четат на бебетата си, а 57% нямат нито една книга за малки деца, преди да получат комплект от „Буктръст”.

„Буктръст” дава безплатни книги на около 3 милиона бебета във Великобритания на година. Организацията функционира от 1992 г., като до момента е раздала над 30 милиона издания и прави всичко възможно, за да промотира ползите от четенето за малките деца. За съжаление, компанията се бори за своето оцеляване, като за миналата година бюджета й беше орязан с 50%, а тази – с 20%.

Изпълнителният директор на „Буктръст” – Вив Бърд, нарече резултатите „тревожни”. Той каза още, че „споделянето на книги, приказки, песни и рими с бебетата е жизненоважно за техните начални разбирания за литературата”. Бърд допълни, че пропускането на четенето в ранните години на детето е пропусната възможност за развиването на езикови умения.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Скролването ни пречи да прочетем над 300 книги годишно

Отделяме все повече време за смарт устройства Губим го напълно неосъзнато – сякаш изключвайки от …