Начало / България / 20 000 лв. е бюджетът на Програмата за финансиране на книги на пловдивски автори

20 000 лв. е бюджетът на Програмата за финансиране на книги на пловдивски автори

Новата сесия на Програмата за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания е вече в действие, съобщи Plovdiv24.bg .

На пресконференция Димитър Атанасов – писател, общински съветник и зам.-председател на Дружеството на пловдивските писатели и инициатор на проекта, отчете резултатите от предишните издания на и даде разяснения около промените в условията на настоящата програма.  Сумата, с която ще разполага тази сесия на програмата, е 20 000 лв., но журито няма да харчи парите до тяхното изчерпване, а в зависимост от това колко са добрите книги. Няма ли достатъчно стойностни книги, неусвоените средства ще се акумулират за сесията през следващата година.

До 31 юли желаещите да кандидатстват по проекта могат да направят това. Журито няма да се съставя сега, а след като приключи събирането на кандидатстващите ръкописи, да за може неговият състав да съответства на преобладаващата част от жанровете, с които се кандидатства. Проектът може да бъде в областите художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (преиздаване на книга и други подобни издания). Проект, съдържащ попълнения формуляр, заедно с ръкописа и задължителните приложения, се изпраща по пощата с обратна разписка на адрес: 4000 гр. Пловдив, Община Пловдив, пл. Стефан Стамболов №1, (за отдел “Култура“), или се предава лично в деловодството на Община Пловдив в срок до 31 юли 2012 г. След крайния срок, независимо от датата на пощенското клеймо, проекти не се приемат.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …