Начало / България / „Благосклонната чума” с премиера в „Хеликон-България”

„Благосклонната чума” с премиера в „Хеликон-България”

„Благосклонната чума” – дебютният роман на Росица Казакова, ще бъде представен в столичната книжарница „Хеликон-България” на 14 юни, четвъртък, от 18,30 ч.

Романът е определян като антиутопия, красива алегория на идеята за силата на свободната воля и стремежа към истината. История за израстването, за търсенето на собствения път отвъд ограниченията на обществото и за връщането към корените тогава, когато сме намерили себе си.

Росица Казакова е родена през 1984 г. в София и е дъщеря на художника Димитър Казаков – Нерон. От най-ранна възраст се обучава да бъде професионален музикант като свири на пиано. През 2008 г. получава магистърска степен по специалност Хорово дирижиране от НМА “Проф. Панчо Владигеров” и скоро след това започва работа в БНР, програма “Христо Ботев”, където подготвя и представя в ефир музикални програми. Преди това е работила като аниматор в туризма, плажен спасител и певец в църковен хор. През цялото това време Росица Казакова таи в себе си една скрита любов – към историите, и една мечта – сама да ги разказва. Това се осъществява в края на 2010 г. със завършването на първия й роман “Благосклонната чума”, публикуван през 2012 г. от AMG Publishing.

„Благосклонната чума“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

add1-insights-michele-frolla

Писателите учат по-лесно чужди езици

Биографиите на известните показва, че те са и полиглоти Умението да пишеш се свързва и …