На фокус
Начало / Любопитно / Клайв Къслър & Грант Блекууд и поредицата им „Приключенията на семейство Фарго”

Клайв Къслър & Грант Блекууд и поредицата им „Приключенията на семейство Фарго”

 Клайв Къслър механик на самолетите и авиационен инжинер в американската военно-въздушна транспортна база по време на войната с Корея. Създател на  Националната морска и подводна агенция – NUMA. Рекордьор по откриването  потънали кораби (над 60). Дипломиран правоспособен водолаз. Майстор на приключенския роман!

Грант Блекууд  – ветеран от военноморските сили на САЩ с три години активна служба на борда на фрегата USS Ford като специалист операции по направлявани ракети и пилотен плувец-спасител. Живее в Колорадо.

 

КНИГА ПЪРВА  – „Златото на Спарта”
Великият магистър на приключенската фантастика Клайв Къслър в съавторство с талантливия Грант Блекууд написва „Златото на Спарта” – ослепителен трилър, изпълнен с високи залози съспенс и безгранична изобретателност!
Император Наполеон прави потресаващо откритие в ледена пещера на Пенинските Алпи през 1800 г.; потънала немска мини-подводница в река Покомоук, щата Мериленд, в продължение на шестдесет години крие в себе си загадка; царският болт в руската мафия, роденият в Туркменистан украински гангстер-милионер, който се смята за пряк потомък на древния персийски цар Ксеркс Велики (решен на всяка цена да го докаже), също търси „Изгубената изба” на Наполеон!

Съпрузите, Сам и Реми Фарго, се впускат с иманярска страст и умения да разгадаят уникалната карта-система за картографиране, създадена върху етикетите на колекцията от дванадесет бутилки отбрани редки вина!
Богат асортимент от опасности, спиращи дъха гледки, няколко впечатляващи урока по история, решаване на пъзели от загадъчни улики! Неизбежният конфликт между добрите и лошите, пълен с екшън и интриги, изобразен необичайно реалистично, заслужено придава сензационен характер на историята

 

КНИГА ВТОРА – „Изгубената империя”
Ацтеките. Древни. Интригуващи. Опасни. Жертвоприношения на хора. Стотици, дори хиляди на ден.
Империя. Могъща. Подчинила огромни територии и безброй племена.
Ацтеките. Загадъчни. Всички знаят как е рухнала империята им. Но никой не знае как е създадена. Или откъде са се появили.
Освен Сам и Реми Фарго. И тайно общество, пазещо хилядолетна тайна.
Докато са във ваканция и се гмуркат край бреговете на Танзания, Сам и Реми Фарго случайно попадат на корабната камбана на безследно изчезнал кораб от времето на Гражданската война в САЩ.
Откритието, което те приемат като странно забавно, съвсем скоро се превръща в състезание за оцеляване. Защото тази камбана се оказва ключът към древна тайна, която един диктатор иска да остане скрита.
В надпревара по целия свят семейство Фарго ще трябва да оцелеят и да са винаги крачка пред преследвачите си. Защото залогът е не само тайната, която може да промени историята на голяма част от света, но също и техния живот. Залогът се вдига до „всичко или нищо” в момента, в който безмилостният екип убийци залавя Реми Фарго. Сам има на разположение само 24 часа, за да намери отговора на загадка, пазена грижливо от хилядолетия.
И по-важното – той има само 24 часа, за да спаси жената, която обича.

 

П Р Е Д С Т О Я Щ О

КНИГА ТРЕТА – „Кралството”
Двойката приключенци Сам и Реми Фарго са свикнали да издирват съкровища, но определено не са свикнали да издирват хора. Сега, след изчезването на техен приятел, те ще трябва да се заемат и с тази задача. Но това, което ще открият в своето търсене, ще надхвърли дори най-смелите им фантазии. По време на пътешествието си през Тибет, Непал, Китай, Венеция и Сибир, семейство Фарго ще се окаже във въртележката на черния пазар на антики и ще открие древно и забравено Тибетско кралство…както и един скелет, който може да преобърне представите за човешката еволюция.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

60652997

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (23 януари – 29 януари)

Отбелязваме ново, интригуващо заглавие в тази класация – „Hell Bent“, втора част от фентъзи поредицата …