Начало / България / Стара Загора се включва в кампанията „Забавното лятно четене“

Стара Загора се включва в кампанията „Забавното лятно четене“

Стара Загора се включва в забавното лятно четене, съобщиха от пресцентъра на общината . На 19 юни от 14,30 часа в Детския отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески” на бул. Руски 46, ще бъде открита и представена кампанията „Забавното лятно четене в Стара Загора”, отбелязва „Фокус”.

Община Стара Загора се включва във второто издание на кампанията „Забавното лятно четене“, една инициатива на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека за насърчаване на детското четене през лятната ваканция. От 15 юни до 15 септември на малчуганите от 1 до 7 клас се предоставя възможност да попълват онлайн читателски дневник на въпросния сайт, където са публикувани и списъци със задължителните книги и допълнителна препоръчителна литература. Инициативата е с конкурсен характер – в края на ваканцията, благодарение на дневника, ще бъдат обявени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за Лято` 2012.

Община Стара Загора и РБ „З. Княжески” призовават старозагорци да направят тази година именно Стара Загора най-четящия град през летния сезон Регионална библиотека „Захарий Княжески” предлага на децата и техните родители да дарят на „Детски отдел” книжките, които вече са прочели.
Книгите ще бъдат включени във фонда на библиотеката и така ще достигнат до много читатели.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …