Начало / България / Стара Загора се включва в кампанията „Забавното лятно четене“

Стара Загора се включва в кампанията „Забавното лятно четене“

Стара Загора се включва в забавното лятно четене, съобщиха от пресцентъра на общината . На 19 юни от 14,30 часа в Детския отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески” на бул. Руски 46, ще бъде открита и представена кампанията „Забавното лятно четене в Стара Загора”, отбелязва „Фокус”.

Община Стара Загора се включва във второто издание на кампанията „Забавното лятно четене“, една инициатива на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека за насърчаване на детското четене през лятната ваканция. От 15 юни до 15 септември на малчуганите от 1 до 7 клас се предоставя възможност да попълват онлайн читателски дневник на въпросния сайт, където са публикувани и списъци със задължителните книги и допълнителна препоръчителна литература. Инициативата е с конкурсен характер – в края на ваканцията, благодарение на дневника, ще бъдат обявени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за Лято` 2012.

Община Стара Загора и РБ „З. Княжески” призовават старозагорци да направят тази година именно Стара Загора най-четящия град през летния сезон Регионална библиотека „Захарий Княжески” предлага на децата и техните родители да дарят на „Детски отдел” книжките, които вече са прочели.
Книгите ще бъдат включени във фонда на библиотеката и така ще достигнат до много читатели.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …