Начало / България / Холандци създадоха „Кулинарен пътеводител за Източните Родопи”

Холандци създадоха „Кулинарен пътеводител за Източните Родопи”

„Кулинарен пътеводител за Източните Родопи” ще бъде представен за първи път в страната. Това ще стане в дните 7, 8, 9 юни в София и в с.Горно поле, община Маджарово, в рамките на българо-холандския проект „Новото тракийско злато“, съобщи 24bulgaria.blogspot.com.

Той се осъществява с участието на Посолството на Кралство Холандия в България и „Соул китчън“-София, които организират Дни на кулинарията с био- и местни продукти от Източните Родопи. В партньорство с български колеги от „Соул китчън“ холандските шеф-готвачи Ерик ван Велувен и Каролина Верхувен ще направят презентации, ще подготвят и демонстрират здравословни ястия, приготвени с биологични и източнородопски продукти и ще ги предложат за дегустация на гостите.

Кулинарният пътеводител е плод на няколкогодишна работа на координатора по биоземеделие в „Новото тракийско злато“ доц. Владислав Попов в сътрудничество с колеги по проекта. Книгата представя популярни ястия от района на Източните Родопи, като са дадени и рецептите за тяхното приготвяне. Пътеводителят предлага също и информация за съставките за ястията, както и къде могат да се закупят от биологични производители в региона. Приложен е и списък на подбрани туристически места в Източните Родопи, които могат да се опитат тези ястия. Все повече производители в Източните Родопи отварят стопанствата си за гости и туристи, които могат на място да опитат пресни биологични плодове и зеленчуци.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7867

Швеция пусна пощенска марка с Грета Тунберг

Момичето, влюбено в природата, е вече пълнолетно Грета е изобразена в обичайния си жълт дъждобран …