Начало / България / Книга за европейските първенства по футбол подготвят варненски журналисти

Книга за европейските първенства по футбол подготвят варненски журналисти

Книга за европейските първенства по футбол и българското участие подготвят варненците Стефан Янев, Николай Райков и Иван Карабаджаков, съобщи arenavarna.com.  „Футболните национали и Европа“ трябва да излезе в края на август.

Авторите са категорични, че са написали книгата, тъй като до момента националният ни тим е нямал задължителната визитка, която да документира европейската му принадлежност. „Футболните национали и Европа“ е първата енциклопедия за участието на трикольорите в европейските първенства. 109 битки е водил тимът ни за футболната титла на Стария континент – от Евро’1960 до Евро’2012. От тях 6 са във финалната фаза – Англия‘1996 и Португалия’2004.

„Много надежди и не по-малко разочарования съпътстват 252-мата ни национални играчи и 24-ма треньори от всички поколения. За 52-годишния поход към мечтани върхове с усмивка и болка те разказват уникални преживявания. Повечето от откровенията са направени само за нашата книга. Не са спестени остро критични оценки, взаимни нападки, боричканията за капитанската лента. Кипящите емоции са съпътствани от подробна и безпристрастна статистика за всички срещи“, заявяват авторите.

В книгата ще има и подробна статистика от всички досегашни 14 издания на европейското първенство (включително и предстоящото). Издание е богато илюстрирано.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …