Начало / Свят / Художници създадоха книга на базата на думи и изображения от Google

Художници създадоха книга на базата на думи и изображения от Google

Уникален проект реализираха британските художници Феликс Хейс и Бен Уест, съобщи manager.bg, позовавайки се на Creative Applications . Те създадоха и отпечатаха книга, в която са съпоставени думи от английския речник и изображенията, които излизат при изписването им в търсачката на Google.

Книгата е от 1240 страници и съдържа 21 хил. думи. За съставянето на съдържанието й, художниците написали специален скрипт, който взема първото, появяващо се в Google изображение при изписване на съответната думи. Втори скрипт подредил всички картинки, събрани по този начин и в три колонки и ги запаметил в PDF-файл, който бил отпечатан и оформен като книга със заглавие „Google“.

Тъй като принципът на търсене е универсален, единият от авторите на проекта, Бен Уест признава, че около половината от съдържанието на произведението са нелицеприятни медицински снимки, порнография, расисъм и „лоши анимации”. Затова и художникът определя сборника Google като „нефилтрирано отражение” на културата в наши дни.
Предстои отпечатването й в тираж, който все още е в процес на договаряне. Засега може да се разгледа на сайтовете на нейните автори Хейс и Уест, където са публикувани видео клипове, „разлистващи“ в ускорен режим всяка страница от необикновената книга.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …