Начало / Свят / Художници създадоха книга на базата на думи и изображения от Google

Художници създадоха книга на базата на думи и изображения от Google

Уникален проект реализираха британските художници Феликс Хейс и Бен Уест, съобщи manager.bg, позовавайки се на Creative Applications . Те създадоха и отпечатаха книга, в която са съпоставени думи от английския речник и изображенията, които излизат при изписването им в търсачката на Google.

Книгата е от 1240 страници и съдържа 21 хил. думи. За съставянето на съдържанието й, художниците написали специален скрипт, който взема първото, появяващо се в Google изображение при изписване на съответната думи. Втори скрипт подредил всички картинки, събрани по този начин и в три колонки и ги запаметил в PDF-файл, който бил отпечатан и оформен като книга със заглавие „Google“.

Тъй като принципът на търсене е универсален, единият от авторите на проекта, Бен Уест признава, че около половината от съдържанието на произведението са нелицеприятни медицински снимки, порнография, расисъм и „лоши анимации”. Затова и художникът определя сборника Google като „нефилтрирано отражение” на културата в наши дни.
Предстои отпечатването й в тираж, който все още е в процес на договаряне. Засега може да се разгледа на сайтовете на нейните автори Хейс и Уест, където са публикувани видео клипове, „разлистващи“ в ускорен режим всяка страница от необикновената книга.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …