Начало / България / Книгите на Ивинела Самуилова ще бъдат представени във Велико Търново

Книгите на Ивинела Самуилова ще бъдат представени във Велико Търново

Книгите на Ивинела Самуилова „Ако животът не е чудо“ и „Животът може да е чудо“ ще бъдат представени в книжарница  „Хеликон-Велико Търново” на 6 юни, сряда, от 18,30 ч. Творческите търсения на авторката са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.

Самуилова е родена в Севлиево. Завършва езикова гимназия с испански и английски език, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има редица допълнителни квалификации и обучения: стопанско управление и администрация, журналистика, ПР, психология и други. Известно време е радиожурналист в родния си град, а през 2005 г. се премества в столицата, където работи в сферата на маркетинга. Помагат ли всички тези умения за писането?

„Хубаво е да се съчетават „нещата от облаците” със „земните неща”. За да постига идеите и мечтите си, човек трябва да притежава и практически умения: мениджърски, комуникационни, психологически… Богословието до известна степен ми е помогнало да осмисля личностните си търсения, чрез образованието ми по стопанско управление и работата ми като журналист в сферата на маркетинга и връзките с обществеността успявам да намирам правилната практическа посока и реализация на идеите си.”
Животът се дели на ежедневие и на чудо – имаме един сив живот и някакъв живот, който е чудо. А не бива да гледаме на битието като на нещо сиво, скучно и досадно. Животът е постоянно чудо и има два начина да го изживеем. Единият е да си го живеем като чудо, а другият – като че е нещо обикновено, даденост. Всъщност, животът е дар. За съжаление, в нашето общество повечето хора живеят именно по този обикновен, сив, безрадостен начин. Лежат нещастни у дома и „привличат” мислено къщи, коли, екскурзии зад граница, а животът е това, което ни се случва всеки един ден, което си сътворяваме сами с нашите действия. Вярата без дела е мъртва вяра. В нашия свят има значение свободната воля”, сподели пред БНР Самуилова след излизането на втората й книга „Животът може да е чудо“.

Книгите на Ивинела Самуилова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

kaloyan

Калоян Явашев: Как си представяте да живеят заедно три деца и осем папагала?!

Говорим с Калоян Явашев, комедиант по душа, дресьор по професия, и грижовен баща, макар да твърди …