Начало / Класации / Топ 10 на еротичните книги

Топ 10 на еротичните книги

Има книги, които определено не са подходящи да си носите на работа или да си четете в градския транспорт. Порталът flavorwire.com препоръчва 10 еротични книги, заради които си заслужава да си купите електронен четец – така никой няма да разбере какво точно четете. Освен че имат сексуално съдържание, от редакцията на сайта са на мнение, че изброените творби имат стойност и като литературни произведения.

1. „Леки жени, проститутки, момичета на обаждане и момчета под наем”, редактирана от Дейвид Хенри Стери и Р. Дж. Мартин младши. Тази книга е колекция от стихове, есета и дори журналистически статии от секс работници. Колекцията покрива всички нива на индустрията – от проститутки за 10 долара до най-елитните компаньонки.

2. „Жюлиет” от Маркиз дьо Сад. Едновременно еротична и криминална история. Авторът се опитва да внуши безсмислието на морала. Ако ви хареса, препоръчваме и „Жустин”.

3. „Похотливи жени”, редактирана от Рейчъл Крамър Бъсъл. Антология, съдържаща 20 кратки разказа, представящи женската сексуалност. Има и доза романтика.

4. „The Claiming of Sleeping Beauty” от Ан Райс. Пишеща под псевдонима A.N. Roquelaur, Райс пише собствена трилогия за Спящата красавица. Това е първата част. Отново става дума за спяща принцеса и принц, който я спасява. Само че, не я събужда с целувка, а с други неща. Изненадващо, трилогията надхвърля продажбите на класиката от Райс, „Интервю с вампир”.

5. „Фани Хил” от Джон Клелънд. Една от най-забраняваните книги в историята. Включва секс в най-различни разновидности. Клелънд я пише в затвора. Публикувана през 1748 г., тя се разпространява главно нелегално.

6. „American Taboo” от Мадисън Ава Джоунс. Отново колекция с кратки разкази за различните сексуални предпочитания на хората. Хубавото на книгата е, че ако не харесвате нещо, можете да минете на следващата история.

7. „Venus in Furs” от Леополд Фон Захер-Мазох. Авторът дава представа за съдържанието на книгата. Творбата описва различните техники за доминиране и подчиняване. Романът е де факто собствения живот на Захер-Мазох като „роб” на баронеса Фани Пистор.

8. „Леко женени” от Мери Балоу. Тази книга е малко по-свежа от изброените до момента. Любителите на драми, свързани с брака ще я харесат. Творбата е част от сагата „Бедуин”.

9. „Академия за вампири” от Мишел Мийд. Книгата е типична за юношеската литература, но е със сексуален привкус. По наше мнение, доста по-пикантна и увлекателна от творбите на Стефани Майър.

10. „Blood Law” от Карин Табке. Отново еротична вампирска книга. Това е първата част от трилогия, за който му хареса – има още.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Сваляме шапка пред Стивън Кинг и Джордж Мартин

Създателите на едни от най-ярките книги са рожденици Имената, които припомняме всяка седмица, са на …