Начало / България / С премиера на „Да влезеш в обувките на детето“ се закрива литературният салон в Пловдив

С премиера на „Да влезеш в обувките на детето“ се закрива литературният салон в Пловдив

С премиерата на книгата „Да влезеш в обувките на детето“ на Лиляна Русковска в Пловдив днес закриват литературен салон Spirt & Spirit. Книгата ще бъде представена в клуб „Петното на Роршах“, съобщиха организаторите.

„Да влезеш в обувките на детето“ е полезна и навременна книга за възпитанието на децата, изпълнена с полезни съвети, написана на популярен език, предназначена както за родители, така и за учители, коментират издателите. Тя съдържа три части: „Да влезеш в обувките на Детето“, „Как да направим Детето нещастно“ и

„Когато порасна и имам дете“. В ежедневния език думата „възпитание“ често е определена от нормата: Големият човек възпитава, а Малкият слуша и се подчинява, на което Лиляна Русковска представя различна позиция. Тя отстоява тезата за детето като неповторима индивидуалност, като уникална вселена, която е толкова богата, колкото и тази на възрастния.

Лиляна Русковска има дългогодишен стаж като педагог, работила е като учител, директор на училище, старши експерт в Регионален инспекторат по образование. Срещала се е и е разрешавала стотици лични истории на родители и деца.

„Да влезеш в обувките на детето“ тук

Прочетете още

1387639683_0_559x345

147 години от рождението на Елин Пелин: „Писателят се ражда с прочетените книжки.“

На днешния 18 юли, 1877 г., с името Димитър Иванов Стоянов, в село Байлово е …