Начало / Любопитно / „Списъкът на обречените” от Винс Флин (анотация)

„Списъкът на обречените” от Винс Флин (анотация)

Тежката артилерия на политическия трилър – Винс Флин, връща лентата години назад, за да проследи превръщането на Мич Рап в суперагент на ЦРУ! След като попада в свръхсекретния отряд на ЦРУ – „Орион”, Мич Рап получава специална мисия. Той трябва да открие отговорните за зловещия атентат над Локърби. Независимо колко жертви ще остави след себе си…
Мич Рап е готов да елиминира следващия обект. На пръв поглед задачата изглежда лесна. Но на мястото – изискан френски хотел, Рап попада в засада. Избухва престрелка, а той е ранен. Планът пропада. Някой му е подготвил перфектно организиран капан.
Рап се превръща в мишена за мистериозните си врагове. Френските власти също го преследват. Шефовете му не биха допуснали да бъде заловен жив.
А той не фигурира дори и в най-секретните документи на ЦРУ…
Сам, ранен и притиснат до стената, Мич Рап е готов на всичко, за да оцелее.
„Списъкът на обречените” е реалистичен политически трилър, който затвърждава позицията на Винс Флин сред най-добрите в жанра. Той ни отвежда под повърхността на известните факти и ни разкрива тайни, прикривани десетилетия. Флин доказва, че никой друг писател не познава света на разузнаването по-добре от него.
В „Списъкът на обречените” залозите са по-високи, отколкото някога са били!

„Списъкът на обречените“ тук

–––––––––––

Счетоводителят, който стана писател вместо авиатор

Винс Флин (46) е американски автор на бестселъри в жанра политически трилър. Завършил е университета „Св. Томас” в Минесота и в началото работи като счетоводител и маркетинг специалист в „Крафт фудс”. През 1991 г. напуска компанията и постъпва в морските войски на САЩ, като записва и военно училище. Седмица преди завършването си той е дисквалифициран по медицински причини от морската авиация.

Флин, който страда от дислексия, започва всекидневно да пише и чете, за да се справи с проблема си. „Започнах да чета всичко, което ми попадне – Хемингуей, Кланси, Лъдлъм, Толкин, Видал” – споделя той. „Четях художествена и документална литература, но най-много харесвах шпионските истории”.

Новооткритият му интерес го мотивира да започне писането на собствен роман. Докато работи като барман, Флин написва първия си роман „Term Limits”, който си издава сам. Когато Pocket Books издава книгата с твърди корици през 1998 г., тя попада в списъка с бестселърите на „Ню Йорк таймс”. Така започва писателската кариера на Винс Флин и антитерористичната мисия на героя му Мич Рап.

„Когато погледна назад, не мога да съм по-щастлив от решението си да стана писател”, казва авторът, чиито романи се превръщат и в касови филми. През февруари миналата година писателят, който живее с жена си и трите си деца в Минеаполис, информира читателите си, че се бори с рак на простатата.

Книги от Винс Флин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

468125_384558438323535_2032765979_o

Истории за 3 март и Освобождението

Книги, в които трепти духът на народа По правило миналото е най-големият учител – колкото …