Начало / Свят / Тило Сарацин написа „Европа не се нуждае от еврото”

Тило Сарацин написа „Европа не се нуждае от еврото”

Бившият германски банкер Тило Сарацин, който преди две  години скандализира Европа с книгата си „Германия се самоубива”, отново улучи чувствителен нерв. Новата му книга „Европа не се нуждае от еврото” налива масло в огъня на противниците на спасителния план за Гърция, съобщи „Ди велт”.

Първата книга на финансиста разгроми мулти-култи модела във федералната република и разбули неуспешната интеграция на милионите турски и азиатски имигранти в нея. Изданието му костваше поста му в Бундесбанк, а канцлерът Ангела Меркел го определи като контрапродуктивно.

Сега Сарацин отново предизвиква политиците, като излага теза, която се споделя вече от по-голямата част от германското общество – че то незаслужено изнася тежестта на гръцкия фалит и плаща с лихвите за него, без да им вина. Това твърдение кореспондира силно с настроенията на германците, заради които партията на Меркел наскоро изгуби подкрепа и в най-голямата германска провинция – Северен Рейн-Вестфалия.

Дяснооирентираните в Германия посрещнаха на нож книгата още преди да са я прочели и съдейки само по заглавието й. Колумнист във „Frankfurter Rundschau“  нарече автора „карикатура”. Вътрешният министър Шойбле определи книгата като „тъпотия”. Президентът на немско-израелското общество Райнхолд Робе заяви, че вече никой не би седнал със Сарацин в едно телевизионно студио.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на Русия_корица

Русия, познатата и непознатата

По книжарниците излезе „Кратка история на Русия“ – въведение в руската история и култура от …