Начало / Свят / Биографична книга за Иън Флеминг ще бъде филмирана

Биографична книга за Иън Флеминг ще бъде филмирана

Биографична книга за Иън Флеминг ще бъде филмирана, пише „Гардиън”. Творбата „Човекът зад Джеймс Бонд” от Андрю Лисет, излязла през 1996 г., ще бъде адаптирана на големия екран от режисьора Дънкан Джоунс, а сценарият е дело на Матю Браун. Проектът е одобрен от агенцията, която държи правата върху творчеството на писателя.

Снимките би трябвало да започнат по-късно тази година. Ще бъде показана историята на детството на автора, неговата кариера, както и личния му живот. Зрителите ще научат и интересни факти за Флеминг, като например, че той, подобно на известния си персонаж, агент 007, пиел и пушел много. Спомената е цифрата 60 цигари на ден.

„Флеминг е живял в един от най-опасните периоди на световната история. Това му е дало възможност да има поглед над много проблемни точки. Бил е свидетел на най-големия героизъм, както и на най-голямото зло, на което човечеството е способно. След Втората световна война, той решава да пише проза. Въпросът, който ме интересува, е кога е края на Флеминг и началото на Джеймс Бонд”, коментира Дънкан Джоунс.

Иън Флеминг е английски автор, роден през 1908 г. Той е създател на агент 007 – Джеймс Бонд. Историите за Бонд, писани от него, са продадени в около 100 милиона копия, което ги прави бестселъри по цял свят. Умира от сърдечен удар през 1964 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Elfriede-Jelinek

Писателка, която възмути света, навършва 75

Заклеймявана и обожавана, тя казва първа много истини на глас Елфриде Йелинек прави невъзможното през …