Днес, 18 май, от 18 ч в книжарница „Хеликон-Шумен“ ще бъде представена „Тънкости на приготвянето“ – дебютната книга на журналистката от Разград Деница Дилова. Водещ на премиерата ще е актрисата Стефани Лечева. Книгата беше представена първо в Русе в началото на май.
Сборникът съдържа 10 разказа за готвене, любов и още нещо, както и 15 вкусни рецепти – изкушение не само ума, но и на всички сетива.
Има абсолютни истини, за които просто избягваш за мислиш. Как точно умират раците и охлювите във врящата тенджера? В кое влагаш повече страст – в секса или в готвенето? Това са част от темите в “Тънкости на приготвянето”.
Деница Дилова е родена през 1973 г. в Червен бряг, където преминава детството й. Племенница е на големия български писател фантаст Любен Дилов и братовчедка на Любо Дилов-син.Завършва биотехнологии. Обича да рисува, занимава се с керамика и витражи. Публикувала е в различни електронни издания и е отличена с награди в няколко литературни конкурса. Главен редактор на „Лудогорски вестник” в Разград. Илюстрациите в „Тънкости на приготвянето” са дело на автора.
„Тънкостите на приготвянето“ (разкази с рецепти) тук