Начало / България / Книги на аржентински автори бяха представени в „Хеликон-Витоша”

Книги на аржентински автори бяха представени в „Хеликон-Витоша”

Пет нови заглавия, публикувани в България през последната година, от аржентински автори бяха представени в столичната книжарницата „Хеликон-Витоша” на 17 май. Книгите са издадени по „Програма Юг за подкрепа на преводите” , зад която стои Министерството на културата на Аржентина.  Целта на проекта да се популяризира културното богатство на южноамериканската страна.

„Избрани есета” („Колибри”) на Хорхе Луис Борхес, „Вдовици в четвъртък” („Колибри”) на Клаудия Пинейро, „Автонавтите на космострадата или Едно пътуване извън времето от Париж до Марсилия” („АгатаА”) от Хулио Кортасар, „Пари за изгаряне” („Рива”) от Рикардо Пиля, и „Седем разговора с Хорхе Луис Борхес”  („Enthusiast”) от Фернандо Сорентино бяха представени лично от  културното аташе на Република Аржентина – г-жа Хилда Габардини де Ритис .

„Тази програма имаше огромен успех и беше подновена. Предвижда се да стане постоянна. Преди година и половина я представихме отново в тази книжарница. За посолството на Аржентина е голямо удоволствие и радост да представи новите книги от автори, които са преведени на български език, заяви дипломатът.

Аржентинският дух беше допълнен от изпълненията на избрани аржентински танга от двойката Мирослава и Добрин, а от посолството гарнираха културната вечер с изискано аржентинско вино.

Текст и снимки: Елена Бойчинова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

184965240_310017720690831_2278008152722929302_n

„13 века България” избра за книга на годината „Времеубежище”

Наградата се връчва за десети път Общо 33 бяха номинираните творби – в краткия списък …