Начало / България / Директорът на Регионалната библиотека в Сливен получи наградата „Малкият принц“

Директорът на Регионалната библиотека в Сливен получи наградата „Малкият принц“

Директорът на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен Росица Петрова е отличена с наградата „Малкият принц“ от Асоциацията на приятелите на книгата в Босна и Херцеговина, съобщи сливенската преса.

Наградата представлява бронзова пластика на популярния герой на Екзюпери – Малкия принц, и диплом. Тя беше официално връчен на Росица Петрова от Шимо Ешич – известен босненски поет и преводач, директор на най-голямото детско издателство в Босна и Херцеговина „Босненска реч“ и на Международния фестивал „Везаний мост“- Тузла.

Присъжда се от международно жури и се връчва в рамките на фестивала „Везаний мост“ в две категории: за най добра детска книга от региона – Босна и Херцеговина, Хърватска, Сърбия и Черна гора, и за изключителен принос за развитие на детската литература и междукултурното сътрудничество на Балканите.

От 2006 г. във втория раздел на наградата се отличават политици, общественици и творци от различни страни, между които е попаднала Росица Петрова, като инициатор и организатор на ежегодния Национален фестивал на детската книга, с международно участие, който тази година се състоя от 9 до 11 май в Сливен за 14-ти път. Сред чуждестранните гости на фестивала беше и Шимо Ешич.

 

Фото: sliven.us

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …