Начало / България / 101 литературни творби участват в конкурса „Мадарският конник”

101 литературни творби участват в конкурса „Мадарският конник”

На 18 май от 11 часа в сградата на Регионалния исторически музей в Шумен ще бъдат наградени първенците във Четвъртия национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, съобщи dariknews.bg.

Конкурсът дава възможност на учениците със средствата на изкуството чрез личното си творчество, да изразят отношението си към историческата памет на своя народ. Той е в пет раздела: рисунка, компютърна рисунка, презентация, литературен конкурс и декоративно приложно изкуство.

В четвъртото издание на конкурса ще вземат участие 300 ученици от 20 града : София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Враца, Горна Оряховица,Ямбол, Сливен, Разград, Тервел, Търговище, Балчик, Каварна, Полски Тръмбеш, Добрич, Благоевград,Стражица, Летница и Шумен. От тях 98 се представят с 101 литературни творби , 120 автори с рисунки и 15 с пластики , 30 автори участват с компютърни рисунки и 23 -с презентации.

Наградените участници ще получат грамоти и предметни награди от Община Шумен и дипломи от дружеството на писателите в града. След тържеството наградените ученици ще посетят и разгледат резервата „Мадара“ и мадарския конник.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …