Начало / България / Любен Дилов-син става книжар за час в „Хеликон-Бургас”

Любен Дилов-син става книжар за час в „Хеликон-Бургас”

Любен Дилов-син – политик, журналист, сценарист, телевизионер – ще гостува утре, 11 май, в книжарницата на „Хеликон” в Бургас. Авторът на „FaceБуки“, „Хуйку. Български антинародни приказки“ ще сложи баджа на ВИП книжар и от 18 ч ще посреща клиентите на книжарницата в качеството си на техен литературен съветник.

Син е на българския писател-фантаст Любен Дилов (1927 – 2008). Дилов-син завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Печатни медии“. Работи като редактор в няколко печатни издания като вестник „Поглед“, списание „Литературна академия“ и др.

От 1990 г. се занимава със създаването на телевизионните предавания „Ку-ку“, „Каналето“, „Хъшове“, „Шоуто на Слави“. Той е двигател и основен идеолог на тези предавания.
След 2001 г. Дилов-син навлиза в политиката на България. Той е създател и първи говорител на движение „Гергьовден“, а през 2003 г. става и негов председател. От 2004 г. е собственик и редактор на вестник „Новинар“. Главен редактор е на българското издание на италианското списание „L’Europeo“.

Книгите на Дилов-син тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

louise-erdrich-american-writer-poses-during-portrait-news-photo-1623439813

Потомка на индианци спечели „Пулицър”

Луиз Ърдрич е позната и у нас 67-годишната писателка произхожда от Литъл Фолс в Минесота. …