Начало / Свят / Еротична книга забранена в библиотеките във Флорида

Еротична книга забранена в библиотеките във Флорида

Еротичната книга „Fifty Shades of Grey” от ЕЛ Джеймс беше забранена в библиотеките във щата Флорида, САЩ, пише „Гардиън”. Макар да се превърна в бестселър в последно време в Обединеното кралство, творбата е с прекалено порнографско съдържание, смятат американските библиотекари. Книгата проследява връзката на млада студентка и богат бизнесмен.

„Просто е – не отговаря на нашите критерии”, коментира Кати Швайнсбърг, директор на библиотечните услуги в Бревърд Каунти. Въпреки това, в библиотеките в Бревърд има книги като „Кама Сутра”, „Лолита”, „Фани Хил или мемоарите на една лека жена” и „Тропика на Рака”. Швайнсбърг обяснява: „Да, но това са книги, които са писани отдавна и са се превърнали в класики, заради качеството на писане”.

Романът на писателката ЕЛ Джеймс , който излезе през юни миналата година, е продаден в над 3 милиона копия в САЩ до момента, а през първата си седмица в Обединеното кралство достигна 100 000 копия.

Вече е организирана петиция от местни жители, под надслов: „Забраняването на книги е грешно, независимо как се възприема тяхното съдържание”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …