Начало / Свят / Непубликувани досега страници от „Малкият принц” на търг

Непубликувани досега страници от „Малкият принц” на търг

Непубликувани досега страници на класическата творба на Антоан дьо Сент-Екзюпери „Малкият принц” ще бъдат изложени на търг, пише „Гардиън”. Те са част от колекция от творчеството на френския автор, предадена на френската аукционна къща „Арткюриал” от колекционер по-рано тази година.

След като са прегледали материалите,  експерти са открили, че има 2 страници от „Малкият принц”, които не са публикувани досега. Нещо повече – те са знакови и дават непознат, политически оттенък на историята. При диалог между Малкият принц и първият човек, който той среща на Земята, личало, че Екзюпери се е опитал да покаже протест срещу войната.

„Малкият принц” излиза от печат по време на войната – 1943 г. За жалост, писателят умира само година по-късно. От своето отпечатване досега, милиони копия от философската творба са продадени, а тя е известна по цял свят. Като форма и жанр книгата няма аналог в световната литература.

Търгът ще се проведе на 16 май, а наддаването за страниците ще започне от 40 000 долара.

Антоан дьо Сент-Екзюпери е френски писател и авиатор, роден през 1900 г. Най-известното му произведение е „Малкият принц”, което макар да прилича на приказка за деца, е философски труд за живота, смъртта и любовта. Творбата е преведена на български. Други негови книги, достъпни в родните книжарници са „Цитадела”, „Нощен полет”, „Земя на хората” и др. Умира през 1944 г.

Книги от Антоан дьо Сент-Екзюпери тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …