На фокус
Начало / Класации / Турската писателка Айше Кулин е най-продавана в родината си

Турската писателка Айше Кулин е най-продавана в родината си

Турската писателка Айше Кулин е спечелила най-много от продажбата на книгите си през 2011 г. в Турция според класация на турското издание на списание „Форбс“, съобщи турският англоезичен вестник „Тудейс заман“.

Авторката е получила хонорари в размер на един милион и 635 хиляди турски лири от продажбата на книгите й на турския пазар миналата година. Българските читатели я познават от „Последен влак за Истанбул”.

На второ място в класацията „Най-печеливши писатели в Турция за 2011 година“ се нарежда световноизвестната турска авторка Елиф Шафак, която е получила хонорари от продажбата на книгите си на стойност един милион и 610 хиляди турски лири. Тя е следвана в класацията от писателя Искендер Пала, спечелил от продажба на произведенията си в Турция миналата година един милион и 320 хиляди турски лири.

Носителят на Нобелова награда Орхан Памук се нарежда едва на 11-то място в класацията на турското издание на списание „Форбс“ за печалба от продажба на книги през 2011 година.

Според класацията на списанието печалбите от продажбата на книги на двайсетимата най-продавани писатели в Турция са се увеличили със 183 на сто спрямо 2008 година, когато турското издание на „Форбс“ за първи път прави подобна класация.

„Последен влак за Истанбул” на Айше Кулин тук

Книги на Елиф Шафак тук

Прочетете още

mesec

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене „Магията на морското стъкло” е летен …