Начало / България / Седмиците на четенето в София от 11 до 24 май

Седмиците на четенето в София от 11 до 24 май

„Градски четения“ е поредица внезапни, кратки и тематични литературни събития. Различни хора се събират на публично място – по улици, площади, в метрото в сгради – четат на глас пред случайни минувачи и след 5 минути си тръгват. Това ще се случи в София през Седмиците на четенето от 11 до 24 май, съобщи vesti.bg , позовавайки се на организаторите от Платформата за съвременно изкуство „София: Поетики“.

На 14, 15 и 16 май в ресторант-бар „На седмото неб(ц)е“ (на площад „Славейков“ 11) ще има опит за най-голямото литературно четене, правено някога в България.

Популярни личности, заедно с доброволци, ще се стремят да докажат, че не е трудно да прочетеш книга. Ще бъде направен денонощен опит за прочит на глас на трилогията „Кръглата риба“ от Момчил Николов, която е 985 страници.

Традиционният Поетически трубадурски двубой ще бъде на 15 май от 20 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина.

Целта на „ЛаТекст“ на 16 май, е да съчетае деликатността на поезията с енергията на рока, да представи стихотворенията в композиции, където текстът „плува“ над музиката или потъва в нея, без да се пее.

Шестото издание на „Лига на разказвачите“ ще бъде на 17 май в клуб „Петното на Роршах“.

Литературният пърформанс „4×4“ е на 18 май на Лятната сцена в Борисовата градина. Поетите са  Ясен Василев, Радо Чичев, Иван Димитров и Миро Христов и музикантите Ангел Додов и Любомир Брашненков .

На финала на Седмиците на четенето ще бъде отбелязан празникът 24 май – от 20 ч. пред Народния театър „Иван Вазов“.

Режисьорът Веселин Димов с помощта на актьори, музиканти и визия ще представи свой прочит върху три забележителни български романа, публикувани в последно време: „Възвишение“ от Милен Русков, „Нобелистът“ от Елена Алексиева и „Физика на тъгата“ от Георги Господинов.

Трилогията на Момчил Николов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ee1d574e9971dfe076fca48762464102

Тайванска книжарница продава книги на тъмно

Wuguan Books използва мрака по най-добрия начин „Клиентите ни се съсредоточават по-добре така„, убедена е …