Начало / България / Писателят Димо Райков ще представи „Реката на смъртта” в Бургас

Писателят Димо Райков ще представи „Реката на смъртта” в Бургас

Писателят Димо Райков ще има отново среща с почитателите си от Бургас. На 9 май, сряда, от 18 ч той ще гостува в книжарница „Хеликон-Бургас”, където ще представи новата си книга „Реката на смъртта” и ще дава автографи.

Авторът, който от няколко години живее постоянно в Париж, разкрива в последния си роман механизма на един особен вид престъпление на комунизма, който досега не е показван и по думите му, е на път да предизвика сериозен обществен скандал.

Преди да се установи във френската столица със семейството си Райков работи като редактор в редица литературни издания. Бил е съветник на Комисията по медии и култура в 38-то НС и е носител на редица от най- големите национални награди за белетристика и публицистика.
Димо Райков е роден на 31.07.1954 г. в гр. Малко Търново. Завършил е българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Член е на Сдружението на българските писатели.

Автор е на книгите: „Стълба от камък, разкази”, „Жребият”, „Мигът на невестулката”, „Писма до мъртвия брат”, „Париж, моят Париж…” „BG емигрант в Париж”, „55 тайни на Париж”, „Кестени от Париж” и „Реката на смъртта”.

Книги на Димо Райков тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …