Начало / Свят / HBO отказа да излъчва сериал по „Поправките” от Джонатан Францен

HBO отказа да излъчва сериал по „Поправките” от Джонатан Францен

Макар „Поправките” от Джонатан Францен да се превърна в бестселър , от канала HBO отказаха да излъчват сериал по романа, пише variety.com. Екранизацията, която беше снимана от февруари, била почти готова, а сред актьорския състав са били Юън Макгрегър, Крис Купър и Маги Гиленхал. Въпреки това обаче режисьора Ноа Баумбач получи краен отрицателен отговор.

Самият Францен коментира проекта по-рано тази година, като беше уверен, че той ще се излъчи. Макрегър също заяви в интервю, че е оставала само седмица работа. Телевизионният канал обаче предпочита да излъчва още епизоди от сериали, които до момента са успешни, вместо да стартира нова продукция.

„Поправките” е роман на американския автор Джонатан Францен, публикуван в края на 2001 г. Той представя драматична история на средностатистическо семейство в средата на ХХ век. Творбата се превърна в бестселър и е награждавана с множество призове, сред които „ПЕН/Фокнър”, „Импак” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кирил-Камбарев-3

Кирил Камбарев: Едни от най-успелите военачалници в световната история са сурови мъже

Представяме ви един българин, който преподава математика във Великобритания и пише романи за Средновековна България Фразата, …