Начало / България / Калин Василев спечели конкурс за дебютна книга

Калин Василев спечели конкурс за дебютна книга

Калин Василев спечели VI-я Националния литературен конкурс на издателство „Хермес“ за дебютна книга. Ръкописът му бе избран от жури от утвърдени български писатели в конкуренция от общо 30 текста. Сборникът с разкази „Опити за любов и щастие“ на Калин Василев трябва да излезе от печат през юни. Другите номинации бяха за „Окоп“ на Иван Трифонов, „Отломките на времето“ на Диана Тодорова.

В категория поезия победител е Калин Петров с „„Фантазматофилия“, който беше предпочетен пред „Валсар“ на Оник Саркисян, „Пеперудено синьо“ на  Владислава Генова.

Калин Василев е роден през 1985 г. в Кюстендил. Печели конкурсa „Романът на бъдещето“, част от кампанията „Голямото четене“ на БНТ, второ място на конкурса за кратка проза на LiterNet и eRunsMagazine (2008), първо място за кратка проза на списание „Едно“ (2007), награден е и от Travel.bg за пътеписа „Момичето от Оушън“ (2008) и Manhattan, NY (2010). Номиниран е в категория „Проза“ на IV Национален литературен конкурс на издателство „Хермес“ (2010). Получава почетния медал на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за високи резултати в литературата. В продължение на две години работи като репортер и водещ в „Дарик радио“. Негови текстове са включени в „Алманах на българските творци 2012г.“. Магистър по право.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …