Начало / България / Иво Инджев и Георги Котев събраха в книга тайните за атомната ни енергетика

Иво Инджев и Георги Котев събраха в книга тайните за атомната ни енергетика

Журналистът Иво Инджев и ядреният физик Георги Котев събраха в книга с емблематичното заглавие „Ядреналин“ казвани и неизвестни неща за българската атомна енергетика, съобщи mediapool.bg. Те избраха символично за премиерата на книгата 26 април, денят, когато преди 26 години избухна реактор на атомната централа в Чернобил и предизвика най-голямата ядрена катастрофа в мирно време. Авторите раздаваха автографи в градинката пред Военния клуб в София.

Книгата на журналиста и на ядрения експерт, който пръв алармира за проблемите с подмяната на ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй”, след което принудително се превърна в ядрен „дисидент“, цели да даде отговори на въпроси, които са ревниво пазена тайна, и за които обществото не знае нищо или почти нищо.

В книгата може да бъдат намерени:
– Пълната история на едно прикривано с години престъпление с ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй“, за което многократно говори в България и извън нея Георги Котов.
– Книгата се опитва да отговори на въпроса кой български премиер е наредил тайно разследване на случая, повдигнат от Котов, и как то е било спряно.
– Авторите отговарят на въпроса и кой български министър призна за съществуването на мафия в българската енергетика.
– Личният разказ на човека, който направи разкритията и как от признат специалист той се превърна в непризнат изобличител и ядрен дисидент.
– Прогнозата на Котов за разпада на мита за „мирния атом“ по подобие на съдбата на разпадналия се СССР.
– За причините Западът да си мълчи съучастнически за руската рулетка с отработеното гориво и как ни облъчват с пропаганда за безопасността му.
– За практическата липса на разлика между ядрено оръжие и атомна централа и как лакомията за печалби заплашва самото бъдеще на човечеството. Това от гледната точка на ядрен специалист, а не на еколог.

Книгите на Иво Инжев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-03-01_04-39-19_071

Мартенички от книги

Закичваме се с хубави четива – и посрещаме пролетта Насред всичкото изобилие от мартеници решихме …