Начало / България / Ги Гофет в България

Ги Гофет в България

Белгийският поет и писател Ги Гофет пристига в България, за да представи две свои книги, които за първи път излизат у нас, съобщи dnevnik.bg, позовавайки се на организаторите от Фондация за българска литература и Френския институт в България.

Днес, 26 април, от 18 ч в ателие 51 на Художествената академия в София той ще говори за книгите „Завинаги гола“ и „Възхвала на една провинциална кухня“, издадени в страната от Фондация за българска литература.

Книгата „Завинаги гола“, написана в проза, но определяна като поема, разказва за художника Пиер Бонар и историята на любовта му с неговия модел и муза Марта. Оригинално издадената през 1989 г. стихосбирка „Възхвала на една провинциална кухня“ е наградена от Френската общност в Белгия и с престижната награда „Маларме“.

Ги Гофет е роден през 1947 г. в град Жамоан, а в момента живее в Париж. Автор е на над тридесет книги, сред които стихосбирки, романи, сборници с разкази и есета. Носител е на множество литературни награди, включително отличия от Френската академия, както и приз „Гонкур“ за цялостно творчество. Сред другите му книги, преведени на български, са „Верлен от Ардените, роден от дъжда“ (Нов Златорог, 2004) и „С лято около шията“ (Колибри, 2006).

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3 (4)

Ясни са номинациите за Награда „Хеликон“ 2022!

След професионално изчитане на преобладаващата част от белетристичната продукция в България, публикувана между октомври 2021 …