Начало / България / Среща-разговор за урбанизацията по книга на Ед Глейзър

Среща-разговор за урбанизацията по книга на Ед Глейзър

Икономическата библиотека на ИПИ и БМА  организира среща-разговор с Елена Маринова за книгата на Едуард Глейзър „Триумф на града” на 26 април, четвъртък, от 18,30 ч. в библиотеката, която се намира  на столичния  бул. „Патриарх Евтимий” № 22, етаж 3.

В книгата си „Триумф на града” Едуард Глейзър – професор по икономика в Харвард, развенчава този  мит и доказва, че градовете всъщност са най-здравословните, най-зелените и най-богатите (в културно и икономическо отношение) места за живеене. Градският живот ни прави и по-щастливи. Според него градските центрове са „най-великото изобретение” на човешкия вид.

Авторът пътува през историята и по земното кълбо, за да разбули скрития вътрешен механизъм на градовете, чрез който те са съумели да разкрият най-добрите качества на човечеството. Своята теза Глейзър илюстрира със съвременни картини от Ню Йорк и Бомбай, с пътуване към антична Атина и Вавилон.

Чрез невероятни репортажи, задълбочени анализи и убедителни аргументи, Едуард Глейзър представя вдъхновяващи доказателства за значимостта и великолепието на града.

Едуард Лудвиг „Ед” Глейзър е професор по икономика в Харвард. Бакалавърската си степен по икономика получава в Принстън, а докторската – в Чикагския университет.
Освен  преподавател по икономика Глейзър е и директор на Центъра за държавно и местно управление „Таубман”, директор на института „Рапапорт”, редактор на Quarterly Journal of Economics. Обвързаността на Глейзър с Чикаго и Харвард го превръщат в своебразен мост между Чикагската и Кембриджската икономически школи.

Елена Маринова е икономист, с магистърска степен по финанси от Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов. Вече повече от девет години работи като финансов анализатор за ЦИЕ.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …