Начало / България / Среща-разговор за урбанизацията по книга на Ед Глейзър

Среща-разговор за урбанизацията по книга на Ед Глейзър

Икономическата библиотека на ИПИ и БМА  организира среща-разговор с Елена Маринова за книгата на Едуард Глейзър „Триумф на града” на 26 април, четвъртък, от 18,30 ч. в библиотеката, която се намира  на столичния  бул. „Патриарх Евтимий” № 22, етаж 3.

В книгата си „Триумф на града” Едуард Глейзър – професор по икономика в Харвард, развенчава този  мит и доказва, че градовете всъщност са най-здравословните, най-зелените и най-богатите (в културно и икономическо отношение) места за живеене. Градският живот ни прави и по-щастливи. Според него градските центрове са „най-великото изобретение” на човешкия вид.

Авторът пътува през историята и по земното кълбо, за да разбули скрития вътрешен механизъм на градовете, чрез който те са съумели да разкрият най-добрите качества на човечеството. Своята теза Глейзър илюстрира със съвременни картини от Ню Йорк и Бомбай, с пътуване към антична Атина и Вавилон.

Чрез невероятни репортажи, задълбочени анализи и убедителни аргументи, Едуард Глейзър представя вдъхновяващи доказателства за значимостта и великолепието на града.

Едуард Лудвиг „Ед” Глейзър е професор по икономика в Харвард. Бакалавърската си степен по икономика получава в Принстън, а докторската – в Чикагския университет.
Освен  преподавател по икономика Глейзър е и директор на Центъра за държавно и местно управление „Таубман”, директор на института „Рапапорт”, редактор на Quarterly Journal of Economics. Обвързаността на Глейзър с Чикаго и Харвард го превръщат в своебразен мост между Чикагската и Кембриджската икономически школи.

Елена Маринова е икономист, с магистърска степен по финанси от Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов. Вече повече от девет години работи като финансов анализатор за ЦИЕ.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

118774598_5002640429762080_4006790840618526013_n

Петима руски автори за почитателите на Елена Феранте

Книгите им ще ви харесат, ако обичате стила на загадъчната италианка Ако неаполитанската тетралогия на …