Начало / Свят / Нова книга обвинява ЦРУ за убийството на любовница на Джон Ф. Кенеди

Нова книга обвинява ЦРУ за убийството на любовница на Джон Ф. Кенеди

Нова книга обвинява ЦРУ за убийството на Мери Пинчот Майър – любовница на Джон Ф. Кенеди, псъобщи huffingtonpost.com. Тя е убита през октомври 1964 г. и се смята, че нейното премахване има връзка с убийството на самия американски президент. „Мозайката Мери” от Питър Джани излезе по-рано този месец.

Мери Майър – част от хайлайфа по това време, е екзекутирана посред бял ден на 12 октомври 1964 г. Само след няколко часа полицията арестува общия работник Рей Кръмп-младши за извършеното. В съда обаче очевидец описва стрелеца като съвсем различен на външен вид от Кръмп и надничарят е оправдан. През годините това се превръща в едно от най-известните неразрешени убийства във Вашингтон.

Авторът Питър Джани дава отговор на въпроси, като кой стои зад убийството на Майър, защо Джеймс Ангелтън, тогава заемащ ръководен пост в ЦРУ, бърза да конфискува нейния дневник, какво толкова ексклузивно е съдържал този дневник, дали тя е разкрила плана за убийството на президента Кенеди и дали убийството на двамата има общо. Много от пътищата водят към известната разузнавателна агенция на САЩ.

Творбата е базирана на години проучвания и интервюта, някои от които ще бъдат показани за първи път. Обърнато е внимание върху ключови моменти от живота на Мери Майър. Сред тях е запознанството й с Джон Кенеди, техните експерименти с наркотиците, познанствата й с важни фигури от ЦРУ, сред които и съпруга й Корд Майър.
„Разбираемо, след убийството на Джак (Джон Ф. Кенеди – бел. ред.), Мери е събирала изрезки от вестници и други материали, свързани със случая. Държала ги е в библиотеката си, близо до своя дневник. Висящият въпрос е, колко далеч е стигнала тя в собственото си разследване?”, пише Джани.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …