Начало / България / Представиха посмъртно книгата с тайните на Наум Шопов в Бургас

Представиха посмъртно книгата с тайните на Наум Шопов в Бургас

Приятели и почитатели на театралния и филмов актьор Наум Шопов се събраха в бургаския културен център „Морско казино“ за да се запознаят с най-съкровените моменти от трудния му живот, съобщи „Бургас нюз“.

Премиерата на автобиографичната книга „Личен разговор“, съдържаща любопитни факти, разказани лично от Шопов на автора й Георги Тошев, е част от Пролетните културни салони, организирани от Гранд Хотел „Поморие“.

Въпреки внезапната кончина на големия български театрал, той в последните си мигове е настоял премиерата на книгата все пак да се състои.

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма и председател на борда на директорите на Гранд Хотел „Поморие“ Румен Драганов разказа за връзката на Наум Шопов с Бургас, а именно че в средата на 60-те години е бил изселен от София и принуден да живее край морето. Георги Тошев каза, че в последните мигове от живота си Наум Шопов го е помолил да предаде на бургазлии неговите извинения, за това, че не може да присъства. Според Тошев този жест е поредното доказателство за удивителната сила и самобитност, която притежаваше един от най-великите български актьори.

„Наум Шопов: Личен разговор. Бележки от един живот“ тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …