Начало / България / Монографията „Околната среда“ с премиера в „Хеликон-България“

Монографията „Околната среда“ с премиера в „Хеликон-България“

Книгата „Околната среда: от енвиронментализма до свободата” от д-р Нено Димов ще бъде прествена в столичната книжарница «Хеликон-България» на 24 април, вторник, от 18,30 ч.

Монографията на Димов е плод на впечатляващо научно усилие да бъде разбрана и усъвършенствана съвременната политика за опазване на околната среда чрез намаляването на намесата на държавата в нея. Нено Димов добросъвестно и компетентно представя достиженията и практиките на традиционната държавна интервенция в екологията на всички нива – и отхвърля безалтернативността им.

Изследването аргументирано обосновава необходимостта от много по-широко прилагане на пазарните методи и принципи в опазването на околната среда, като алтернатива на доминиращите политико-административни подходи и инструменти.
Авторът призовава да бъде намерен по-балансиран и поради това по-ефективен механизъм за съчетаване на участието на държавата, бизнеса и неправителствения сектор в решаването на проблемите на околната среда.

Нено Димов е роден през 1964 г. в София. Магистър по математика от СУ “Св. Климент Охридски” от 1991 г.  Доктор по физика на БАН от 1997 г. Член на работната група на UN/ECE по емисионни инвентаризации. Главен секретар на МОСВ (1997-1999),  заместник министър на околната среда и водите (1997-2001), член на УС на Европейската агенция по околна среда (1997-2002), член на преговорния екип за членство на България в Европейския Съюз, народен представител (2005-2009). От 1996 г. развива собствен бизнес.

„Околната среда: от енвиронментализма до свободата“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230583_b

Майсторски роман за пагубната сила на неосъществените желания

Патриша Хайсмит се превръща в истинско явление на световната литературна сцена. Още първият ѝ роман …